گشنیز یکی از سبزیجات معطر و پر فایده

گشنیز یکی از سبزیجات معطر و پر فایده

گشنیز (2)

 

گشنیز

گشنیز سبزی بسیار معطری است که به خاطر عطر بی نظیری که دارد در غذا ها و سوپ ها و آش های ایرانی

استفاده می شود.در کنار ماهی بوی ومزه ی خوبی به این غذا می دهد.گشنیز در ترشی ها

وبعضی از غذا های ایرانی حرف اول را می زند.گشنیز و تخم گشنیز از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است.

 
 
خواص برگ وساقه گشنیز
 
*برگ گشنیز خواب آور است
 
*درد را تسکین می دهدو آرام کننده است
 
*مسمومیت های حاصله از مواد پروتئینی را برطرف می کند
 
*با غذا گشنیزبخورید تا از ترش شدن غذا جلوگیری کند
 
*به دلیل داشتن فیبر آب را در خود نگه می دارد وتشنگی را برطرف می کند
 
*طحال را تمیز و تقویت می کند.
 
 
تیامین
 
*برای برطرف کردن بوب بد دهان سوپ گشنیز بخورید
 
*دل درد را برطرف می کند.
 
*بواسیر را برطرف می کند.
 
فرمول برطرف کردن بواسیر
 
حدود ۱۰ گرم تخم گشنیز را در ماهی تابه ریخته و بو بدهید تا رنگ آن قهو ه ای شود سپس آنرا پودر کنید
و با سرکه و یا شراب مخلو ط  کرده و چند روز آنراب نوشید تا بواسیر از بین برود.
تیامین
 
خواص تخم گشنیز
۱)تخم گشنیز را پودر کرده و با نسبت مساوی با شکر و یا عسل مخلوط کنید برای تقویت بدن بسیار مفید است
 
۲)معده را تقویت می کند
 
۳)خوذن تخم گشنیز با غذا به هضم غذا کمک می کند
 
۴)ادرار آور است
 
۵)قاعده آور است
 
۶)کرم های معده و روده را از بین می برد
 
۷)برای برطرف کردن تب تیفوئید مفید است

 

۸)خاصیت ضد باکتری درد و بیماریهای عفونی روده را برطرف می کند
 
۹)تب های نوبه ای را از بین می برد
 
۱۰)برای نرم کردن سینه از جوشانده تخم گشنیز استفاده کنید
 
۱۱)جوشانده تخم گشنیز خواب آور است و زکام را برطرف می کند
 
۱۲)تخم گشنیز شیر را در مادران شیر ده زیاد می کند
 
۱۳)برای تسکین درد دندان تخم گشنیز بجوید
 
۱۴)تقویت کننده قلب است
 
۱۵)جوشانده تخم گشنیز یا خوردن تخم گشنیز بوداده اسهال خونی را برطرف می کند
 
مضرات :
گشنیزاگر باندازه بکار رود هیج گونه ضرری ندارد ولی مصرف زیاد از حد آن تولید مستی
 
توام با خستگی شدید می کند و گاهی به خوابی عمیق و گنگی و بی حسی منجر می شود .

پاسخ دهید