خواص هل از دیدگاه تب سنتی

خواص هل از دیدگاه تب سنتی

خواص هل

هل

از زمان های خیلی دور هل جزء اصلی ادویه های هر آشپز ایرانی بوده است .هل به خاطر

بوی ملایم و بسیار خوبی که دارد محبوب همه ی شیرینی ها و دسر های ایرانی است حتی

در بسیاری از انواع حلوا ها در کنار گلاب استفاده می شود و با وجود عطر زیادی که دارد در

بسیاری از شیرینی های سنتی ایرانی مثل :باقلوا،قطاب،پشمک و….قدمت چند صد ساله دارد.

از این رو برآن شدیم تا خواص هل را از دیدگاه تب سنتی برای شما عزیزان بیان کنیم امید مورد استفاده قرار گیرد:

 

خواص و فواید هل

*هل؛ ضدافسردگی و نشاط آورتوصیه می شود کسانی که دچار افسردگی هستند دم نوش آن را بسیار مصرف کنند.

 

*هل خواب ‌آور و شادی ‌آور است بنابراین برای افرادی که دچار افسردگی، خمودگی و غمگین هستند، مفید است.

 

*هِل انرژی‌ها را در بدن افزایش می‌دهد و نشاط و شادمانی افراد را زیاد می‌کند، مصرف هِل در این دنیای

پُر سر و صدا و اضطراب امروزی، توان مقابله با مشکلات را افزایش می‌دهد.

 

*هل درجه گرمی خیلی قوی ندارد؛ اما مصرف افراطی آن برای گرم ‌مزاجان ضرر دارد و می‌تواند در

گرم‌ مزاجان موجب سردرد شود در حالی که روغن آن برای رفع برخی از سردردها مخصوصاً سردردهای

ناشی از باد، سرما و سینوزیت مفید است.

 

*مالیدن روغن هل به گردن و پس سر موجب رفع سردردهای سوداوی می شود.

 

*هِل انرژی‌ها را در بدن افزایش می‌دهد و نشاط و شادمانی افراد را زیاد می‌کند،

 

* مصرف هِل در این دنیای پُر سر و صدا و اضطراب امروزی، توان مقابله با مشکلات را افزایش می‌دهد

 

*هل موجب باز شدن مجاری درون کبد و طحال نیز می‌شود؛ طحال نزدیک معده قرار دارد و محل

ذخیره خلط سودا در بدن است.

* برای قی و دل به‌ هم خوردگی و تقویت معده نیم کوبیده‌ی آن خصوصاً با پوست در گلاب یا آب، جوش داده و خورده شود.

 

* چون با تخم خیار به اندازه مساوی و هر روز یک درهم با سکنجبین بیاشامند، سنگ گرده و مثانه بریزاند.

 

* مکیدن هل در دهان از بین برنده بوی بد دهان و بوی سیر می‌باشد.

 

پودر هل

* ریشه‌ی هل مقوی، تونیک و ملین است.

* در شبه ‌جزیره مالایا ساقه‌ی زیرزمینی ضخیم آن را کوبیده با زرده‌ی تخم‌مرغ مخلوط کرده و

برای تسریع تولد بچه استعمال می‌شود.

* هل دستگاه گوارش، کبد و قلب را تقویت می‌کند.

* در قدیم معمولا چای را با هل و دارچین تهیه می کردند و توصیه می‌شود که افراد حداقل هفته ای

۲ بار چای خود را با هل مصرف کنند.

* مصرف هل عرق و بوی دهان را خوشبو می‌کند.

* اگر افراد پودر هل را اگر در ظرفی ریخته و آن را تکان داده شود و استنشاق کنند، ایجاد عطسه

می‌کند که برای افزایش قوای ذهنی مفید است و سردرد را کاهش می‌دهد.

* هل مقوی معده، رفع دل به هم خوردگی و آشفتگی است.

پاسخ دهید