خواص هل از دیدگاه تب سنتی

کره بادام زمینی
راه تشخیص آلزایمر با کره بادام زمینی
۱۳۹۵-۱۱-۱۸
برف در جاده
چالوس یکی از چهار جاده زیبای جهان
۱۳۹۵-۱۱-۱۸
خواص هل

هل

از زمان های خیلی دور هل جزء اصلی ادویه های هر آشپز ایرانی بوده است .هل به خاطر

بوی ملایم و بسیار خوبی که دارد محبوب همه ی شیرینی ها و دسر های ایرانی است حتی

در بسیاری از انواع حلوا ها در کنار گلاب استفاده می شود و با وجود عطر زیادی که دارد در

بسیاری از شیرینی های سنتی ایرانی مثل :باقلوا،قطاب،پشمک و….قدمت چند صد ساله دارد.

از این رو برآن شدیم تا خواص هل را از دیدگاه تب سنتی برای شما عزیزان بیان کنیم امید مورد استفاده قرار گیرد:

 

خواص و فواید هل

*هل؛ ضدافسردگی و نشاط آورتوصیه می شود کسانی که دچار افسردگی هستند دم نوش آن را بسیار مصرف کنند.

 

*هل خواب ‌آور و شادی ‌آور است بنابراین برای افرادی که دچار افسردگی، خمودگی و غمگین هستند، مفید است.

 

*هِل انرژی‌ها را در بدن افزایش می‌دهد و نشاط و شادمانی افراد را زیاد می‌کند، مصرف هِل در این دنیای

پُر سر و صدا و اضطراب امروزی، توان مقابله با مشکلات را افزایش می‌دهد.

 

*هل درجه گرمی خیلی قوی ندارد؛ اما مصرف افراطی آن برای گرم ‌مزاجان ضرر دارد و می‌تواند در

گرم‌ مزاجان موجب سردرد شود در حالی که روغن آن برای رفع برخی از سردردها مخصوصاً سردردهای

ناشی از باد، سرما و سینوزیت مفید است.

 

*مالیدن روغن هل به گردن و پس سر موجب رفع سردردهای سوداوی می شود.

 

*هِل انرژی‌ها را در بدن افزایش می‌دهد و نشاط و شادمانی افراد را زیاد می‌کند،

 

* مصرف هِل در این دنیای پُر سر و صدا و اضطراب امروزی، توان مقابله با مشکلات را افزایش می‌دهد

 

*هل موجب باز شدن مجاری درون کبد و طحال نیز می‌شود؛ طحال نزدیک معده قرار دارد و محل

ذخیره خلط سودا در بدن است.

* برای قی و دل به‌ هم خوردگی و تقویت معده نیم کوبیده‌ی آن خصوصاً با پوست در گلاب یا آب، جوش داده و خورده شود.

 

* چون با تخم خیار به اندازه مساوی و هر روز یک درهم با سکنجبین بیاشامند، سنگ گرده و مثانه بریزاند.

 

* مکیدن هل در دهان از بین برنده بوی بد دهان و بوی سیر می‌باشد.

 

پودر هل

* ریشه‌ی هل مقوی، تونیک و ملین است.

* در شبه ‌جزیره مالایا ساقه‌ی زیرزمینی ضخیم آن را کوبیده با زرده‌ی تخم‌مرغ مخلوط کرده و

برای تسریع تولد بچه استعمال می‌شود.

* هل دستگاه گوارش، کبد و قلب را تقویت می‌کند.

* در قدیم معمولا چای را با هل و دارچین تهیه می کردند و توصیه می‌شود که افراد حداقل هفته ای

۲ بار چای خود را با هل مصرف کنند.

* مصرف هل عرق و بوی دهان را خوشبو می‌کند.

* اگر افراد پودر هل را اگر در ظرفی ریخته و آن را تکان داده شود و استنشاق کنند، ایجاد عطسه

می‌کند که برای افزایش قوای ذهنی مفید است و سردرد را کاهش می‌دهد.

* هل مقوی معده، رفع دل به هم خوردگی و آشفتگی است.

پاسخ دهید